Slovenija
23 ogledov

Korpič Horvatova nova ustavna sodnica

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Etelka Korpič Horvat je postala nova ustavna sodnica. Nasledila je Marijo Krisper Krambereger, ki je s tega položaja odšla zaradi zdravstvenih razlogov.

Korpič Horvatovo je v imenovanje predlagal predsednik republike Danilo Türk. Izbral jo je med tremi prijavljenimi kandidati – poleg nje sta se prijavila še višji sodnik na upravnem sodišču Damjan Gantar in diplomirani pravnik ter doktor tehničnih znanosti Jure Marn.

Etelka Korpič Horvat se je rodila leta 1948 v Čepincih na Goričkem v Prekmurju. Osnovno šolo in gimnazijo je končala v Murski Soboti, univerzitetno izobrazbo diplomirane pravnice pa si je leta 1971 pridobila na ljubljanski Pravni fakulteti. Na tej fakulteti je končala tudi magistrski študij in leta 1991 uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo z naslovom Vpliv zaposlovanja doma in v tujini na deagrarizacijo pomurske regije, piše na spletni strani mariborske pravne fakultete, kjer že od leta 1994 predava delovno pravo. Tam je tudi nosilka in predavateljica predmetov proračunsko pravo in državna revizija magistrskega študija za področje davčnega prava in magistrskega študija na področju delovnega prava. Je tudi članica Sodnega sveta in predsednica Komisije za razlago kolektivne pogodbe za javni sektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.