Korupcija je v Sloveniji doma

Foto: Žurnal24 Thaler je odločen oprati debel madež, ki mu ga je prizadejala afera s podkupovan
75 odstotkov je prepričanih, da je korupcije v Sloveniji veliko. Večina meni, da zadeva Thaler ne bo dobila sodnega epiloga.
Oglej si celoten članek

Med slovenskimi politiki je korupcija zelo razširjena, je glede na anketo časnika Dela prepričana slovenska javnost. Na vprašanje, koliko je po njihovem mnenju korupcije med slovenskimi politiki, je 74,8 odstotka vprašanih odgovorilo, da je je veliko. Odgovor srednje je dalo 21,3 odstotka vprašanih, da je korupcije malo, pa jih je menilo 3,5 odstotka. Našel pa se je tudi en anketiranec, ki je prepričan, da korupcije med slovenskimi politiki ni.

Odstotek tistih, ki menijo, da je med slovenskimi politiki veliko korupcije, je najnižji med simpatizerji LDS (52 odstotkov je odgovorilo veliko). Kot najbolj kritično so stanje ocenili simpatizerji SNS (91 odstotkov jih meni, da je veliko korupcije) in simpatizerji SLS (81 odstotkov).

Ankatirane so tudi spraševali, ali pričakujejo, da bo razkritje o podkupljivosti evropskega poslanca Zorana Thalerja poleg političnega dobila tudi sodni epilog. Večina je prepričana, da ga ne bo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.