Slovenija
14 ogledov

Korupcija je v Sloveniji doma

Thaler je odločen oprati debel madež, ki mu ga je prizadejala afera s podkupovan Žurnal24 main
75 odstotkov je prepričanih, da je korupcije v Sloveniji veliko. Večina meni, da zadeva Thaler ne bo dobila sodnega epiloga.

Med slovenskimi politiki je korupcija zelo razširjena, je glede na anketo časnika Dela prepričana slovenska javnost. Na vprašanje, koliko je po njihovem mnenju korupcije med slovenskimi politiki, je 74,8 odstotka vprašanih odgovorilo, da je je veliko. Odgovor srednje je dalo 21,3 odstotka vprašanih, da je korupcije malo, pa jih je menilo 3,5 odstotka. Našel pa se je tudi en anketiranec, ki je prepričan, da korupcije med slovenskimi politiki ni.

Odstotek tistih, ki menijo, da je med slovenskimi politiki veliko korupcije, je najnižji med simpatizerji LDS (52 odstotkov je odgovorilo veliko). Kot najbolj kritično so stanje ocenili simpatizerji SNS (91 odstotkov jih meni, da je veliko korupcije) in simpatizerji SLS (81 odstotkov).

Ankatirane so tudi spraševali, ali pričakujejo, da bo razkritje o podkupljivosti evropskega poslanca Zorana Thalerja poleg političnega dobila tudi sodni epilog. Večina je prepričana, da ga ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.