Košarica bo bolj prazna

Foto: Žurnal24 “Pri košarici pravic je potreben tudi drugačen pristop v razmišljanju ljudi, ki
Ukinitev dodatnega zavarovanja podprta. Magija za rešitev košarice pravic še neodkrita.
Oglej si celoten članek
50 zdravnikov več
Dežurstva. Zdravstveni svet je obravnaval uvedbo treh oblik izvajanja neprekinjenega zdravstvenega varstva: pripravljenost, dežurstvo in nadurno oziroma turnusno delo. Tako naj bi zmanjšali število dežurnih delovnih mest za 10–15 oziroma pridobili okoli 50 razpoložljivih zdravnikov.

V zadnjih dveh mesecih, odkar velja zakon, ki poenostavlja postopek poklicnih kvalifikacij za zdravnike iz tretjih držav, je zanimanje za delo v Sloveniji izrazilo 64 tujih zdravnikov. Med njimi je 11 specialistov anesteziologije in štirje radiologi. “V kratkem bo prvi zdravnik začel pripravništvo,” napoveduje minister za zdravje Dorijan Marušič. Vsi prosilci prihajajo iz držav nekdanje Jugoslavije, največ jih je iz Srbije.

Preveč nepotrebnih želja
Reforma zdravstvenega zavarovanja ima v večini podporo, vendar je tudi veliko vprašanj, kako to izpeljati čarobno, da se košarica celo poveča,” pa Marušič ocenjuje prvi del javne razprave o tezah zdravstvene reforme. Ugotavlja, da ima najmanjšo podporo tretji predlog, ki bistveno krči košarico zdravstvenih pravic, a ima glede na zdajšnjo postavitev zdravstvene mreže veliko možnosti za uveljavitev. “Država si ne more privoščiti tako velikega deleža za želje državljanov. V naši košarici pravic je zelo veliko želja nepotrebnih,” pravi Marušič. Konkretne usmeritve bo vlada potrjevala aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.