Košarice Janezu Janši pred volitvami se še kar vrstijo ...

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Marjan Šarec: LMŠ in SDS ne bosta skupaj v koaliciji.
Oglej si celoten članek

Pred volitvami - zato gre te napovedi jemati z rezervo - politiki eden za drugim napovedujejo, da koalicije z SDS, ki ji trenutne ankete napovedujejo zmago, ne bodo oblikovali. Edina stranka, ki po volitvah ne izključuje koalicije s SDS, je NSi.

Marjan Šarec je šel danes celo tako daleč, da je napovedal, da četudi bi se v slogu Zorana Jankovića Janez Janša umaknil, njegova stranka LMŠ ne bi sodelovala v vladi s SDS. "En spin na dan odžene resnico stran. Resnica je, da bomo, če dobimo dovolj glasov, v LMŠ sestavljali vlado. Zato je vprašanje odhoda v desno vlado brezpredmetno. Kakor, da ne bi bili v letu 2018. Čas je za reforme, tudi miselne. Problem se ne bo spremenil v rešitev," je še zapisal Šarec, ki je s tem verjetno ciljal na špekulacije, da bi stranke LMŠ, SDS in NSi po volitvah tvorile koalicijo.

Pri čemer je iz odgovora Mateja Tonina v intervjuju za današnje Delo, mogoče sklepati, da bi si pri tej trojki tudi Tonin sam želel prevzeti mesto mandatarja: "Glede na vse izključitve, ki so bile izrečene, se zdi, da Janez Janša ne bo mogel sestaviti vlade. Marjan Šarec trdi, da je čas za nove obraze in da s starimi ne bo šel v koalicijo. NSi, SDS in Lista Marjana Šarca bodo prišle v parlament. In če te tri stranke zložiš skupaj, prideš do ustrezne večine, ki lahko sestavlja vladno koalicijo. Če nam gre torej vsem za to, da se življenje premakne na bolje, je torej vse mogoče. Mene nihče ne izključuje in vesel sem, da sem lahko povezovalni člen."

Marjan Šarec sicer sicer ni edini politik, ki je pred volitvami zavrnil sodelovanje z Janezom Janšo. Doslej so to napovedali tudi v strankah SD, SMC, Desus, Levici in Stranki Alenke Bratušek.

Pri vseh košaricah, ki jih je doslej že dobil Janez Janša, bi se sestava vlade za SDS res lahko izkazala za težavno, skoraj nemogočo, če bodo v vseh strankah res stali za izrečenim. "Pride pa povolilni ponedeljek in mnogi, ki stojijo tukaj in pravijo, da ne bodo šli v koalicijo z nami, bodo prvi, ki bodo poklicali v ponedeljek, če ne že v nedeljo," je namreč vsa izključevanja komeniral prvak SDS v torek na soočenju sedmih političnih strank.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 12:19 27. Maj 2018.

    Največjo svinjarijo in stroške tej naši deželi je ustvaril sam JJ!! To je poguba za Slovenijo.

  • 10:01 27. Maj 2018.

    Srčno upam, da z veliko prednostjo zmaga JJ in počisti to svinarijo, ki jo je toliko let ustvarjala levica!

  • 17:00 26. Maj 2018.

    kriminalci so kriminalna dejanja pokazali pri vladanju - SD in SSDSS

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.