Kosor - Pahor o banki

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Kosorjeva na hrvaški državni televiziji sinoči tudi o vprašanju Ljubljanske banke. O tem prihodnji teden s Pahorjem po telefonu.
Oglej si celoten članek

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je napovedala, da se bo glede vprašanja Ljubljanske banke sestala z guvernerjem hrvaške centralne banke Željkom Rohatinskim.

Ta je v sredo za Jutarnji list izjavil, da Nova Ljubljanska banka ne bo dobila dovoljenja za vstop na hrvaški trg, dokler ne bo vrnila dolgov hrvaškim varčevalcem nekdanje Ljubljanske banke. V četrtek je nato napovedal, da bo hrvaška centralna banka hrvaški vladi predlagala nadalejvanje pogajanj o deviznih vlogah varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke pod okriljem baselske Banke za mednarodne poravnave, za kar se sicer v pogajanjih že ves čas zavzema Slovenija.

Kosorjeva je glede na njegove izjave sinoči povedala, da z Rohatinskim dobro sodeluje in da spoštuje njegova stališča.

"Pahor ni napovedoval novih blokad"
Uradni govorec slovenskega zunanjega ministrstva Milan Balažic je za Finance dejal, da Slovenija ne bo pristala na zaprtje poglavja o konkurenci v hrvaških pristopnih pogajanjih, dokler ne bo rešeno tudi vprašanje spora glede nekdanje Ljubljanske banke in njenih varčevalcev na Hrvaškem.

Glede izjave Balažica je Kosorjeva za HTV dejala, da je zanjo "relevantno samo tisto, o čemer se pogovarjata dve vladi". Dodala je, da je dobila informacije, da se ne bo zgodilo, kar je napovedal Balažic, temveč tako, kot sta se dogovorila s Pahorjem.

Ponovila je, da se je po nedeljskem referendumu v Sloveniji o arbitražnem sporazumu po telefonu slišala s premierom Pahorjem in da "niti z eno besedo ni napovedal morebitne nove blokade" pristopnih pogajanj Hrvaške z EU zaradi vprašanja Ljubljanske banke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.