Slovenija
16 ogledov

Kosor - Pahor o banki

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Kosorjeva na hrvaški državni televiziji sinoči tudi o vprašanju Ljubljanske banke. O tem prihodnji teden s Pahorjem po telefonu.

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je napovedala, da se bo glede vprašanja Ljubljanske banke sestala z guvernerjem hrvaške centralne banke Željkom Rohatinskim.

Ta je v sredo za Jutarnji list izjavil, da Nova Ljubljanska banka ne bo dobila dovoljenja za vstop na hrvaški trg, dokler ne bo vrnila dolgov hrvaškim varčevalcem nekdanje Ljubljanske banke. V četrtek je nato napovedal, da bo hrvaška centralna banka hrvaški vladi predlagala nadalejvanje pogajanj o deviznih vlogah varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke pod okriljem baselske Banke za mednarodne poravnave, za kar se sicer v pogajanjih že ves čas zavzema Slovenija.

Kosorjeva je glede na njegove izjave sinoči povedala, da z Rohatinskim dobro sodeluje in da spoštuje njegova stališča.

"Pahor ni napovedoval novih blokad"
Uradni govorec slovenskega zunanjega ministrstva Milan Balažic je za Finance dejal, da Slovenija ne bo pristala na zaprtje poglavja o konkurenci v hrvaških pristopnih pogajanjih, dokler ne bo rešeno tudi vprašanje spora glede nekdanje Ljubljanske banke in njenih varčevalcev na Hrvaškem.

Glede izjave Balažica je Kosorjeva za HTV dejala, da je zanjo "relevantno samo tisto, o čemer se pogovarjata dve vladi". Dodala je, da je dobila informacije, da se ne bo zgodilo, kar je napovedal Balažic, temveč tako, kot sta se dogovorila s Pahorjem.

Ponovila je, da se je po nedeljskem referendumu v Sloveniji o arbitražnem sporazumu po telefonu slišala s premierom Pahorjem in da "niti z eno besedo ni napovedal morebitne nove blokade" pristopnih pogajanj Hrvaške z EU zaradi vprašanja Ljubljanske banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.