KPK meni, da bi morali vsi slišati, kako so izbrali Bratuškovo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
KPK od nove vlade pričakuje, da razkrije, kako so barantali ministri, da smo na koncu dobili tri kandidate za komisarja, med njimi Alenko Bratušek.
Oglej si celoten članek

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v petek še novi slovenski vladi predlagala, naj omogoči objavo magnetograma seje vlade, na kateri so sprejeli seznam kandidatov za slovenskega komisarja. 

"Z namenom transparentnega obveščanja javnosti in pravice državljank in državljanov Slovenije do informiranosti v zvezi z izbiro slovenskih kandidatov za evropskega komisarja je ključnega pomena, da posnetek seje vlade z dne 31. 7. 2014 v najkrajšem možnem času postane javen," so sporočili iz KPK. 

Magnetogram bi lahko razkril, kakšna trgovina je bila posredi, da smo na koncu dobili seznam treh kandidatov, na katerem je bila tudi Alenka Bratušek. 

KPK je sicer že 22. avgusta pozvala vlado, ki jo je vodila še Bratuškova, naj umakne oznako tajnosti in omogoči objavo, a ta za to ni imela posluha. 

KPK je posnetek pridobila za potrebe postopka ugotavljanja korupcije v postopku, menijo pa, da ni nobene potrebe, da posnetek ostane tajen. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:50 6. Oktober 2014.

    Še ena institucija, ki ni sposobna sprejeti odločitve. Odločitev želi prevaliti na ljudstvo. Sramota.

  • 18:08 6. Oktober 2014.

    Zakaj so te neumnosti sploh tajne???

  • 15:51 6. Oktober 2014.

    tale je pa res z lune padel !<br /><br />na žalost v zlovenijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.