Slovenija
31 ogledov

KPK meni, da bi morali vsi slišati, kako so izbrali Bratuškovo

slovenija 31.03.2014, Boris Stefanec, Izjava za medije novega predsednika Komisi Anže Petkovšek
KPK od nove vlade pričakuje, da razkrije, kako so barantali ministri, da smo na koncu dobili tri kandidate za komisarja, med njimi Alenko Bratušek.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v petek še novi slovenski vladi predlagala, naj omogoči objavo magnetograma seje vlade, na kateri so sprejeli seznam kandidatov za slovenskega komisarja. 

"Z namenom transparentnega obveščanja javnosti in pravice državljank in državljanov Slovenije do informiranosti v zvezi z izbiro slovenskih kandidatov za evropskega komisarja je ključnega pomena, da posnetek seje vlade z dne 31. 7. 2014 v najkrajšem možnem času postane javen," so sporočili iz KPK. 

Magnetogram bi lahko razkril, kakšna trgovina je bila posredi, da smo na koncu dobili seznam treh kandidatov, na katerem je bila tudi Alenka Bratušek. 

KPK je sicer že 22. avgusta pozvala vlado, ki jo je vodila še Bratuškova, naj umakne oznako tajnosti in omogoči objavo, a ta za to ni imela posluha. 

KPK je posnetek pridobila za potrebe postopka ugotavljanja korupcije v postopku, menijo pa, da ni nobene potrebe, da posnetek ostane tajen. 

Komentarjev 3
  • rogixl 18:50 06.oktober 2014.

    Še ena institucija, ki ni sposobna sprejeti odločitve. Odločitev želi prevaliti na ljudstvo. Sramota.

  • Branidom 18:08 06.oktober 2014.

    Zakaj so te neumnosti sploh tajne???

  • valerijakregar 15:51 06.oktober 2014.

    tale je pa res z lune padel !na žalost v zlovenijo.