Kraj smrti sam po sebi ni nevaren

Delovna nesreča. Država prepričana, da ni dolžna plačati za smrt pirotehnikov iz Kika.
Oglej si celoten članek

Odškodnina. Ljubljansko sodišče za tri mesece prekinja obravnavo tožbe, s katero družina Berlec od države zahteva 57 tisoč evrov odškodnine. Svojci pokojnega pirotehnika iz Kemijske industrije Kamnik (Kik) Franca Berleca namreč ocenjujejo, da je država soodgovorna za tragično eksplozijo na vojaškem poligonu Polhova jama, v kateri je umrl skupaj z dvema sodelavcema med uničevanjem starih vžigalnikov ročnih bomb junija 2007.

Podana so bila soglasja, zato bo sodišče stranke napotilo v postopek mediacije,” na ljubljanskem sodišču pojasnjujejo, zakaj začasno prekinjajo pravdanje. Pravobranilci, ki zastopajo državno upravo za zaščito in reševanje (ki upravlja vadišče, kjer se je zgodila eksplozija), odgovornost zavračajo, saj do smrti “ni prišlo pri uporabi poligona, ki sam po sebi ni nevaren. Edina možnost za poravnavo v mediaciji je tako glede stroškovnega dela tožbe.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.