Slovenija
21 ogledov

Kraj smrti sam po sebi ni nevaren

Delovna nesreča. Država prepričana, da ni dolžna plačati za smrt pirotehnikov iz Kika.

Odškodnina. Ljubljansko sodišče za tri mesece prekinja obravnavo tožbe, s katero družina Berlec od države zahteva 57 tisoč evrov odškodnine. Svojci pokojnega pirotehnika iz Kemijske industrije Kamnik (Kik) Franca Berleca namreč ocenjujejo, da je država soodgovorna za tragično eksplozijo na vojaškem poligonu Polhova jama, v kateri je umrl skupaj z dvema sodelavcema med uničevanjem starih vžigalnikov ročnih bomb junija 2007.

Podana so bila soglasja, zato bo sodišče stranke napotilo v postopek mediacije,” na ljubljanskem sodišču pojasnjujejo, zakaj začasno prekinjajo pravdanje. Pravobranilci, ki zastopajo državno upravo za zaščito in reševanje (ki upravlja vadišče, kjer se je zgodila eksplozija), odgovornost zavračajo, saj do smrti “ni prišlo pri uporabi poligona, ki sam po sebi ni nevaren. Edina možnost za poravnavo v mediaciji je tako glede stroškovnega dela tožbe.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.