Kraja bakra je vedno priljubljena

Foto: Žurnal24 main Nepridipravi ne prizanesejo niti pokopališčem. Tokrat so odnesli baker.
Tokrat je bilo na udaru pokopališče na Dobravi. Na policiji pravijo, da baker kradejo tako tujci kot Slovenci.
Oglej si celoten članek

Da vandali ne prizanesejo niti pokopališčem, ni v teh časih očitno nič nenavadnega. Bralec nas je obvestil, da naj bi nekdo s pokopališča na Dobravi odnesel večje količine bakra.

Ali to drži, smo preverili pri direktorici Pogrebnega podjetja Maribor Lidiji Pliberšek. "V sredo ponoči je prišlo do kraje bakra na našem gospodarskem objektu na Dobravi. Odtujene so bile bakrene cevi, strešne obrobe iz bakra in bakreni žlebovi. Škodo imamo tudi na objektu in ograji. To se nam ni zgodilo prvič. Že lani so nepridipravi odtujili baker na pokopališču na Pobrežju. Takrat je policija storilce tudi izsledila," je za Žurnal24 pojasnila Pliberškova.

Štiri evre za kilogram
Franc Virtič s Policijske uprave Maribor pa je dodal, da v zadnjem času niso zaznali več odtujevanja bakra. "Kraja teh kovin je vedno priljubljena. Lumpi se znajo tržno vesti. Nekaj jih je policija dobila in so že bili ustrezno kaznovani." Za kilogram bakrenih cevi vam v podjetjih, ki to odkupujejo, plačajo štiri evre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.