Slovenija
53 ogledov

Kraja bakra je vedno priljubljena

Nepridipravi ne prizanesejo niti pokopališčem. Tokrat so odnesli baker. Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Tokrat je bilo na udaru pokopališče na Dobravi. Na policiji pravijo, da baker kradejo tako tujci kot Slovenci.

Da vandali ne prizanesejo niti pokopališčem, ni v teh časih očitno nič nenavadnega. Bralec nas je obvestil, da naj bi nekdo s pokopališča na Dobravi odnesel večje količine bakra.

Ali to drži, smo preverili pri direktorici Pogrebnega podjetja Maribor Lidiji Pliberšek. "V sredo ponoči je prišlo do kraje bakra na našem gospodarskem objektu na Dobravi. Odtujene so bile bakrene cevi, strešne obrobe iz bakra in bakreni žlebovi. Škodo imamo tudi na objektu in ograji. To se nam ni zgodilo prvič. Že lani so nepridipravi odtujili baker na pokopališču na Pobrežju. Takrat je policija storilce tudi izsledila," je za Žurnal24 pojasnila Pliberškova.

Štiri evre za kilogram
Franc Virtič s Policijske uprave Maribor pa je dodal, da v zadnjem času niso zaznali več odtujevanja bakra. "Kraja teh kovin je vedno priljubljena. Lumpi se znajo tržno vesti. Nekaj jih je policija dobila in so že bili ustrezno kaznovani." Za kilogram bakrenih cevi vam v podjetjih, ki to odkupujejo, plačajo štiri evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.