Krajšanje dob deluje, a ne popolno

Foto: Žurnal24 Najdlje se še vedno čaka pri ortopedskih posegih, zlasti pri operacijah sklepov
Na umetno koleno je treba v celjski bolnišnici čakati kar dve leti in pol, v Murski Soboti pa le mesec dni. Ministrstvo še vedno ugotavlja napake v shemi čakalnih dob.
Oglej si celoten članek

Veliko zdravstvenih organizacij, ki sodelujejo v shemi skrajševanja čakalnih dob, pacientom še vedno ne predlaga obiska drugega izvajalca, pri katerem je čakanje krajše. Vsaj pri enem izvajalcu so čakalne dobe vedno znotraj predpisanih rokov, kar pomeni, da je najdaljša dopustna meja v Sloveniji v skladu s pravilnikom o čakalnih dobah.

Najnovejša anketa ministrstva za zdravje, izvedena prejšnji teden, kaže, da se stanje pri naročanju na specialistične ambulantne storitve, diagnostiko in elektivne preglede iz meseca v mesec izboljšuje. Večina zdravstvenih organizacij tako objavlja čakalne dobe na spletu, anketa ugotavlja tudi primerno prijaznost do pacientov. Vsaj eden od izvajalcev za določeno storitev je tudi ponujal datum za želeno storitev znotraj predvidenega intervala (tri mesece za "hitro" storitev, šest mesecev za "redno" in eno leto za nekatere določene posege).

Ministrstvo pa ostaja tudi v najnovejšem poročilu kritično do nekaterih izvajalcev glede postopkov naročanja po telefonu in svetovanja za ponudnika, pri katerem so vrste najkrajše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.