Kralji ulice odšli na Nizozemsko

Foto: Žurnal24 (Foto: www.kraljiulice.org)
Kralji ulice so šli na Nizozemsko. Tam se bo namreč njihova športna sekcija udeležila mednarodnih iger za socialno vključevanje.
Oglej si celoten članek

"Udeležba na športnih igrah pomeni za udeležence novo izkušnjo, osebnostno rast in posledično boljšo samopodobo brezdomnih. Socialna integracija skozi šport je zelo pomemben del reševanja socialne izključenosti ter omogoča ponovno vključitev brezdomnih v družbo," so zapisali na svoji spletni strani.

V letošnjem letu so že sodelovali na več nogometnih turnirjih in tudi sami organizirali dva športna dogodka. Teh se je udeležilo več ekip socialno izključenih (Hrvaška nogometna reprezentanca brezdomcev, Azilni dom, Vincencijeva zveza dobrote, Socialni center Rog, ekipa duhovnikov, policije,...).

Zdaj pa je pred njimi nov izziv, in sicer Igre za socialno vključevanje, ki se bodo odvijale od danes do 7. avgusta v nizozemskem mestu Enschede. 17 članov športne sekcije se je na pot odpravilo danes. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Social Inclusion Games.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.