Slovenija
26 ogledov

Kralji ulice odšli na Nizozemsko

(Foto: www.kraljiulice.org) Žurnal24 main
Kralji ulice so šli na Nizozemsko. Tam se bo namreč njihova športna sekcija udeležila mednarodnih iger za socialno vključevanje.

"Udeležba na športnih igrah pomeni za udeležence novo izkušnjo, osebnostno rast in posledično boljšo samopodobo brezdomnih. Socialna integracija skozi šport je zelo pomemben del reševanja socialne izključenosti ter omogoča ponovno vključitev brezdomnih v družbo," so zapisali na svoji spletni strani.

V letošnjem letu so že sodelovali na več nogometnih turnirjih in tudi sami organizirali dva športna dogodka. Teh se je udeležilo več ekip socialno izključenih (Hrvaška nogometna reprezentanca brezdomcev, Azilni dom, Vincencijeva zveza dobrote, Socialni center Rog, ekipa duhovnikov, policije,...).

Zdaj pa je pred njimi nov izziv, in sicer Igre za socialno vključevanje, ki se bodo odvijale od danes do 7. avgusta v nizozemskem mestu Enschede. 17 članov športne sekcije se je na pot odpravilo danes. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Social Inclusion Games.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.