Kranj naj bi prebudil Cobraman

Foto: Žurnal24 Evropska unija krije 85 odstotkov sredstev, preostalo pa MOK. Če bodo počrpali v
Degradirana območja. Z 200 tisoč evri evropske pomoči naj bi jih naredili privlačna za investitorje.
Oglej si celoten članek

Projekt. V Kranju je okoli sto hektarov degradiranih območij. "To je za mesto v velikosti Kranja veliko," ocenjuje mestna uprava. Natančno analizo je opravila v okviru projekta Cobraman. "Temeljni namen projekta je narediti degradirana območja zanimiva. Kako privabiti investitorja, mu ponuditi boljše pogoje kot v drugih primerljivih območjih, kako prepričati lastnike, da sodelujejo pri reurbanizaciji območja," so smisel projekta Cobraman poudarili pri mestni upravi.

Infotočka
Poleg analize degradiranih območij so v Kranju z evropskimi strokovnjaki s tega področja pripravili izobraževanja in se še posebno posvetili območju železniške postaje. "V dogovoru s Slovenskimi železnicami smo pripravili dokumentacijo za postavitev informacijske točke, katere vsebina bo vezana na degradirana območja in možne urbanistične rešitve. Točka naj bi zaživela v naslednjih mesecih," so napovedali pri mestni upravi.

Finance krije EU
Finančno plat projekta, ki naj bi v Kranju dosegel vrednost blizu 200 tisoč evrov, v veliki meri krije Evropska unija. "Do zdaj smo zaprosili za okrog sto tisoč evrov. Vsega nam zaradi dolge procedure še niso potrdili in nakazali," so dodali pri mestni upravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.