Slovenija
34 ogledov

Kranj naj bi prebudil Cobraman

Evropska unija krije 85 odstotkov sredstev, preostalo pa MOK. Če bodo počrpali v Žurnal24 main
Degradirana območja. Z 200 tisoč evri evropske pomoči naj bi jih naredili privlačna za investitorje.

Projekt. V Kranju je okoli sto hektarov degradiranih območij. "To je za mesto v velikosti Kranja veliko," ocenjuje mestna uprava. Natančno analizo je opravila v okviru projekta Cobraman. "Temeljni namen projekta je narediti degradirana območja zanimiva. Kako privabiti investitorja, mu ponuditi boljše pogoje kot v drugih primerljivih območjih, kako prepričati lastnike, da sodelujejo pri reurbanizaciji območja," so smisel projekta Cobraman poudarili pri mestni upravi.

Infotočka
Poleg analize degradiranih območij so v Kranju z evropskimi strokovnjaki s tega področja pripravili izobraževanja in se še posebno posvetili območju železniške postaje. "V dogovoru s Slovenskimi železnicami smo pripravili dokumentacijo za postavitev informacijske točke, katere vsebina bo vezana na degradirana območja in možne urbanistične rešitve. Točka naj bi zaživela v naslednjih mesecih," so napovedali pri mestni upravi.

Finance krije EU
Finančno plat projekta, ki naj bi v Kranju dosegel vrednost blizu 200 tisoč evrov, v veliki meri krije Evropska unija. "Do zdaj smo zaprosili za okrog sto tisoč evrov. Vsega nam zaradi dolge procedure še niso potrdili in nakazali," so dodali pri mestni upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.