Kranjski policist je opozorilni strel izstrelil, ker je bilo ogroženo njegovo življenje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija je objavila podrobnosti incidenta v Kranju, kjer je prejšnji teden policist v zrak izstrelil opozorilni strel, ker sta ga napadla dva moška. Policisti so uporabili tudi plinski razpršilec, a nikakor ne zoper otroka, ki je bil prisoten. Obstaja pa možnost, da zaradi vetra pride do lažjega draženja oči oseb v bližini, pojasnjujejo policisti.
Oglej si celoten članek

Moški se je policistoma, ki sta želela opraviti povsem rutinsko ugotavljanje njegove identitete in se z njim pogovoriti, uprl.

"To je storil že na samem začetku policijskega postopka, njegova dejanja pa so v zelo kratkem času postala zelo intenzivna in so se iz nedostojnega in drznega vedenja stopnjevala tudi v odrivanje enega od policistov in udarce. Policista sta zato uporabila plinski razpršilec," so sporočili s kranjske policije.

Proti osumljencu je plinski razpršilec naprej uporabil eden, potem pa oba policista. Enega od policistov je kljub temu lažje poškodoval in po dejanju s kraja pobegnil.

Policista sta pooblastila stopnjevala od najmilejših do strožjih, vendar na osumljenca niso imela učinka.

Foto: Anže Petkovšek Na InfoTV policisti opravljajo hišno preiskavo, tja so pripeljali tudi Voduška.

Po pobegu s kraja je poškodovani policist zaprosil za zdravniško pomoč, zdravnica je prispela na prizorišče, med oskrbovanjem enega od policistov v reševalnem vozilu zaradi učinka rabe plinskega razpršilca je drugi čakal v službenem vozilu.

Osumljenec se je v tem času z avtom vrnil na prizorišče in s seboj pripeljal še enega napadalca.

"Oba sta zelo hitro obstopila policijski avtomobil in policista v službenem vozilu silovito napadla. Njun napad je bil zelo intenziven, nasilje sta zelo hitro stopnjevala, vmes sta policistu grozila, da ga bosta ubila in ga s silo tudi vlekla iz vozila, da bi z njim fizično obračunala. Udarcem v napadu, ki so bili podkrepljeni z grožnjami in so bili siloviti, se je policist poskušal braniti s telesno silo. Šele, ko je uvidel, da je ogroženo njegovo življenje, da ne more računati na pomoč drugih in da napada ne more drugače odvrniti, pa je po opozorilu, da bo streljal, v edino možno varno smer izstrelil opozorilni strel," dogajanje opisujejo policisti.

Napadalca sta po tem pobegnila.

Foto: Saša Despot policija

Glede na zbrana obvestila sta osumljenca to storila iz maščevanja zaradi sicer upravičene rabe plinskega razpršilca v prvem delu policijskega postopka in trditve, da je bil zaradi tega poškodovan otrok, s katerim je bil osumljenec takrat na kraju.

Komisija policije je poleg ostalih pooblastil v mejah pristojnosti preverila tudi ta del postopka in ugotovila, da proti otroku v nobenem delu ni potekala nobena aktivnost – ne od osumljenca ne od policistov – in da otrok v dogodku ni bil poškodovan.

Policista plinskega razpršilca proti otroku nista uporabila, obstaja pa možnost, da zaradi hlapenja dražilne snovi ali vpliva vetra pride do lažjega draženja oči oseb, ki se nahajajo v bližini uporabe plinskega razpršilca.

Oba osumljenca sta bila po dogodku prijeta v neposredni bližini kraja, kamor sta pobegnila po dogodku. Zaradi zbiranja obvestil sta bila v skladu s predpisi o kazenskem postopku oba tudi pridržana in s kazensko ovadbo privedena na pristojno sodišče.

Napadalca v dogodku nista bila telesno poškodovana, eden od policistov pa je utrpel več ran po glavi, obrazu in drugih delih telesa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:35 28. April 2017.

    Najte mene štentati! Ne bi se japa zjezil bez jakoga razloga. Mi se nekak pričinjavle, da je činovnik osim šusa …

  • ode
    10:33 26. April 2017.

    Tudi naša vojska bo streljala v zrak, ko bo napadena. Takšno državo imamo in takšne imamo zakone - slabo se …

  • 07:18 26. April 2017.

    Policaja bi kaznoval zaradi strela v prazno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.