Kredit na kredit

Foto: Žurnal24 Miro Senica 1 BOBO
Vzel šest kreditov. Zdaj je lastnica njegove vile Hypo banka.
Oglej si celoten članek

Odvetnik Miro Senica naj bi po pisanju časnika Večer pri Hypo banki, ki je predmet preiskave policistov iz resorja njegove partnerice Kresalove, najel vsaj šest kreditov.

Zdaj je lastnik njegove vile banka oziroma njen lizing
Senica naj bi po pisanju Večera svoje prostore zastavil že večkrat. Prvi kredit so mu v Hypo banki odobrili že leta 2003, znašal je 1,47 milijona evrov. Ne glede na to, da prvega kredita še ni odplačal, mu je banka že izdala novo, vredno dva milijona evrov, za jamstvo pa sprejela isto nepremičnino kot pri prvem kreditu. Tako je bila Seničeva pisarna šest mesecev obremenjena z dvema hipotekama.

Mesec dni po izbrisu nov kredit

Samo en mesec po izbrisu obeh obremenitev je Senica že dobil novo, višje posojilo. Tokrat v vrednosti 2,85 milijona, ki ga je vrnil eno leto kasneje z novim, 3,5 milijona vrednim posojilom, piše Večer.

Ko je vrnil že četrti kredit, mu je banka izplačala posojilo v vrednosti 4,83 milijona evrov. Zadnji, šesti kredit je najel 30. septembra 2009, znašal naj bi pet milijonov evrov. To je tudi zadnja obremenitev nad nepremičnino, preden se je Hypo Leasing nanjo vknjižil kot lastnik. Svoje kreditne obveznosti je tako odvetnik Miro Senica pretvoril v lizinško razmerje in zdaj za svojo pisarno plačuje najemnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.