Slovenija
32 ogledov

Kredit na kredit

Miro Senica 1 BOBO Žurnal24 main
Vzel šest kreditov. Zdaj je lastnica njegove vile Hypo banka.

Odvetnik Miro Senica naj bi po pisanju časnika Večer pri Hypo banki, ki je predmet preiskave policistov iz resorja njegove partnerice Kresalove, najel vsaj šest kreditov.

Zdaj je lastnik njegove vile banka oziroma njen lizing
Senica naj bi po pisanju Večera svoje prostore zastavil že večkrat. Prvi kredit so mu v Hypo banki odobrili že leta 2003, znašal je 1,47 milijona evrov. Ne glede na to, da prvega kredita še ni odplačal, mu je banka že izdala novo, vredno dva milijona evrov, za jamstvo pa sprejela isto nepremičnino kot pri prvem kreditu. Tako je bila Seničeva pisarna šest mesecev obremenjena z dvema hipotekama.

Mesec dni po izbrisu nov kredit

Samo en mesec po izbrisu obeh obremenitev je Senica že dobil novo, višje posojilo. Tokrat v vrednosti 2,85 milijona, ki ga je vrnil eno leto kasneje z novim, 3,5 milijona vrednim posojilom, piše Večer.

Ko je vrnil že četrti kredit, mu je banka izplačala posojilo v vrednosti 4,83 milijona evrov. Zadnji, šesti kredit je najel 30. septembra 2009, znašal naj bi pet milijonov evrov. To je tudi zadnja obremenitev nad nepremičnino, preden se je Hypo Leasing nanjo vknjižil kot lastnik. Svoje kreditne obveznosti je tako odvetnik Miro Senica pretvoril v lizinško razmerje in zdaj za svojo pisarno plačuje najemnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.