Kresalova: "Prišlo je do nesporazuma"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri vlaganju kandidatur stranke LDS naj bi prišlo do nepravilnosti – generalni sekretar stranke Uroš Petohleb naj bi se namreč izdajal za Boštjana Ploštajnerja. Kresalova pravi: Prišlo je do nesporazuma.
Oglej si celoten članek

Po poročanju medijev naj bi se generalni sekretar stranke Uroš Petohleb pri vlaganju liste izdajal za Boštjana Ploštajnerja, zastopnika liste. S tem zapletom se je seznanila tudi Državna volilna komisija (DVK), kjer so pojasnili, da niso pristojni za nikakršno odločanje o tej zadevi, ter opozorili, da je volilna komisija volilne enote listo LDS potrdila. Strinjali so se, da lahko kandidatno listo vloži kdor koli, ne le zastopnik liste.

Predsednica LDS Katarina Kresal pravi, da je prišlo do nesporazuma. Generalni sekretar stranke Petohleb je vlagal listo in pri tem pojasnjeval, da je zastopnik liste Ploštajner, je dejala. V stranki zanikajo, da bi se Petohleb ob vložitvi kandidatne liste v 3. volilni enoti na zapisnik podpisal kot Ploštajner, o čemer so danes poročale Slovenske novice.
Vložitve liste se je poleg Kresalove in Petohleba udeležil tudi Aleš Zalar, ki opravlja tekoče posle ministra za pravosodje. Po besedah Kresalove je prišlo do verbalnega nesporazuma, kar obžalujejo – Petohleb je po njenih besedah pojasnjeval, kdo je zastopnik liste (torej Ploštajner), on pa je vlagal listo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:51 16. November 2011.

    LDS JE KOT LJUBLANSKA BANKA ,NIKOLI JIM NI DOVOLJ!

  • 09:01 16. November 2011.

    Boljše, da nikdar več ne prestopijo praga DZ, dovolj so pokradli in sedaj sledi zaslužena kazen volilcev. Pravljica je trajala …

  • 19:54 15. November 2011.

    sem nekje prebral : Love Dog Sex...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.