Kri častilo 661 študentov

Foto: Žurnal24 Akcija je pokazala, da je med študenti razvito zavedanje o pomembnosti posamezne
V okviru študentske krvodajalske akcije Častim pol litra, ki se je zaključila v nedeljo, je kri darovalo 661 študentov. Naslednji krvodajalski teden bo potekal konec oktobra.
Oglej si celoten članek

Krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo 350, v Mariboru 124, na Primorskem pa 60 študentov. Po lokalnih območjih se je krvodajalske akcije v okviru študentskih klubov udeležilo kar 127 študentov krvodajalcev, so v sporočilu za javnost napisali v Študentski organizaciji Slovenije. Ob tem so dodali, da se vsem študentom, ki so darovali kri, zahvaljujejo, saj so s svojim plemenitim dejanjem pripomogli k povečanju zalog krvi v slovenskih bolnišnicah.

Študentski krvodajalski teden so med 19. in 25. aprilom pod geslom Častim pol litra organizirale: Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Zveza Študentskih klubov Slovenije skupaj s študentskimi klubi.

Naslednji vseslovenski Študentski krvodajalski teden Častim pol litra bo vnovič  potekal predvidoma med 18. in 24. oktobrom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.