Slovenija
21 ogledov

Kri častilo 661 študentov

Akcija je pokazala, da je med študenti razvito zavedanje o pomembnosti posamezne Žurnal24 main
V okviru študentske krvodajalske akcije Častim pol litra, ki se je zaključila v nedeljo, je kri darovalo 661 študentov. Naslednji krvodajalski teden bo potekal konec oktobra.

Krvodajalske akcije se je v Ljubljani udeležilo 350, v Mariboru 124, na Primorskem pa 60 študentov. Po lokalnih območjih se je krvodajalske akcije v okviru študentskih klubov udeležilo kar 127 študentov krvodajalcev, so v sporočilu za javnost napisali v Študentski organizaciji Slovenije. Ob tem so dodali, da se vsem študentom, ki so darovali kri, zahvaljujejo, saj so s svojim plemenitim dejanjem pripomogli k povečanju zalog krvi v slovenskih bolnišnicah.

Študentski krvodajalski teden so med 19. in 25. aprilom pod geslom Častim pol litra organizirale: Študentska organizacija Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Zveza Študentskih klubov Slovenije skupaj s študentskimi klubi.

Naslednji vseslovenski Študentski krvodajalski teden Častim pol litra bo vnovič  potekal predvidoma med 18. in 24. oktobrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.