Kriminalisti na Petrolu

Foto: Žurnal24 Petrol BOBO
Kriminalisti naj bi na Petrolu zbirali obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.
Oglej si celoten članek

Policija naj bi zbirala obvestila glede poslovnih odločitev vodstvenih organov družbe v letu 2010 "v okviru zapiranja terjatev večjih dolžnikov družbe Petrol z območja Slovenije", piše časnik Finance. Za katere zadeve gre, niso razkrili niti na Petrolu.

V družbi so potrdili, da so kriminalisti zbirali obvestila, povezana z nekaterimi poslovnimi odločitvami, sprejetimi lani. Nekdanji predsednik uprave Aleksander Svetelšek o zbiranju obvestil ne ve nič. Za prej omenjeni časnik je dejal, da ga kriminalisti niso obiskali, niti ga o tem niso obvestili na Petrolu.

Preiskava zaradi prevzema terjatev?
Petrol je lani od odvetniške pisarne Dušana Korošca prevzel za nekaj manj kot 160 tisoč evrov terjatev, kolikor jih je bil SCT dolžan Korošcu. Korošec je pozimi dejal, da bomo "na koncu presenečeni, kako dober posel je bil". Z omenjenim prevzemom so se ukvarjali tudi revizorji, ki naj bi izsledke predali policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.