Slovenija
14 ogledov

Kriminalisti na Petrolu

Petrol BOBO Žurnal24 main
Kriminalisti naj bi na Petrolu zbirali obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Policija naj bi zbirala obvestila glede poslovnih odločitev vodstvenih organov družbe v letu 2010 "v okviru zapiranja terjatev večjih dolžnikov družbe Petrol z območja Slovenije", piše časnik Finance. Za katere zadeve gre, niso razkrili niti na Petrolu.

V družbi so potrdili, da so kriminalisti zbirali obvestila, povezana z nekaterimi poslovnimi odločitvami, sprejetimi lani. Nekdanji predsednik uprave Aleksander Svetelšek o zbiranju obvestil ne ve nič. Za prej omenjeni časnik je dejal, da ga kriminalisti niso obiskali, niti ga o tem niso obvestili na Petrolu.

Preiskava zaradi prevzema terjatev?
Petrol je lani od odvetniške pisarne Dušana Korošca prevzel za nekaj manj kot 160 tisoč evrov terjatev, kolikor jih je bil SCT dolžan Korošcu. Korošec je pozimi dejal, da bomo "na koncu presenečeni, kako dober posel je bil". Z omenjenim prevzemom so se ukvarjali tudi revizorji, ki naj bi izsledke predali policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.