Kriminalisti nad uradnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Intelektualna lastnina. Preiskava zaposlitev in pogodb z zunanjimi izvajalci.
Oglej si celoten članek

Urad. V uradu za intelektualno lastnino danes pričakujejo kriminaliste. Po besedah Jurija Žureja, direktorja urada, bodo predvidoma pregledali nekatere pogodbe, ki so jih na uradu sklenili z zunanjimi izvajalci, in nekatere zaposlitve.

Ne more do ministra

Svetovalne pogodbe, ki jih nameravajo policisti pregledati, so bile sklenjene z namenom revizije dela v uradu pod prejšnjimi vodstvi, pojasnjuje Žurej.

Večina pogodb je bila plačana iz mednarodnih sredstev in ne s proračunskim 
denarjem.

Podobno je pri pregledu zaposlitev. Vse zaposlitve, ki jih bodo predvidoma pregledali policisti, so bile sklenjene za določen čas in plačane z denarjem iz mednarodnih virov.

Uradu tudi očitajo, da je najel odvetnika, kar pa ne drži. "Urad nima najetega nobenega odvetnika, najel sem ga sam in plačal s svojim 
denarjem," pravi Žurej.

Pristojni minister Radovan Žerjav od nastopa funkcije še ni našel časa, da bi sprejel Žureja in direktorja urada za varstvo konkurence Damjana Matičiča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.