Slovenija
24 ogledov

Kriminalisti nad uradnika

Direktor urada za intelektualno lastnino Jurij Žurej sumi, da so v elektronskem Žurnal24 main
Intelektualna lastnina. Preiskava zaposlitev in pogodb z zunanjimi izvajalci.

Urad. V uradu za intelektualno lastnino danes pričakujejo kriminaliste. Po besedah Jurija Žureja, direktorja urada, bodo predvidoma pregledali nekatere pogodbe, ki so jih na uradu sklenili z zunanjimi izvajalci, in nekatere zaposlitve.

Ne more do ministra

Svetovalne pogodbe, ki jih nameravajo policisti pregledati, so bile sklenjene z namenom revizije dela v uradu pod prejšnjimi vodstvi, pojasnjuje Žurej.

Večina pogodb je bila plačana iz mednarodnih sredstev in ne s proračunskim 
denarjem.

Podobno je pri pregledu zaposlitev. Vse zaposlitve, ki jih bodo predvidoma pregledali policisti, so bile sklenjene za določen čas in plačane z denarjem iz mednarodnih virov.

Uradu tudi očitajo, da je najel odvetnika, kar pa ne drži. "Urad nima najetega nobenega odvetnika, najel sem ga sam in plačal s svojim 
denarjem," pravi Žurej.

Pristojni minister Radovan Žerjav od nastopa funkcije še ni našel časa, da bi sprejel Žureja in direktorja urada za varstvo konkurence Damjana Matičiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.