Kriminalistu Kedru dali odpoved

Foto: IFP
Foto: IFP
Kriminalist Leon Keder od februarja ni več zaposlen na policiji. Neuradno ga sumijo nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj.
Oglej si celoten članek

Kriminalistu Leonu Kedru so izdali sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja, vendar ne zaradi uhajanja informacij v zadevi Jakič. Neuradno ga sumijo nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj, poroča današnje Delo.

"Delavcu je bil na začetku februarja izdan sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja, ki pa ni v zvezi z omenjenim primerom," so za časnik pojasnili na policiji. Dodali so, da je bilo "delavcu v tej zadevi (Jakič, op. p.) izrečeno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi".

Po neuradnih podatkih je Kedra, sicer nekdanjega tiskovnega predstavnika Generalne policijske uprave in pred zaposlitvijo na Nacionalnem preiskovalnem uradu tudi tiskovnega predstavnika Policijske uprave Kranj, izredna odpoved doletela zaradi suma resnih nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj.

Ker kaže, da ne gre le za kršitve delovnopravne zakonodaje, sta primera pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnim pooblastilom, še piše Delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 16:30 12. Februar 2014.

    A še tega ne kapiraš? slovenac si ti, jaz pa sem že celih 58 let Slovenec...

  • 15:41 12. Februar 2014.

    Sem ponosen čefur, ti pa razočaran slovenac

  • 12:10 12. Februar 2014.

    Točno tako !! Tudi farsa z včerajšnjimi ovadbami Jankoviča & coo, je le komedija za rajo, Janković pa se že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.