Slovenija
318 ogledov

Kriminalistu Kedru dali odpoved

Leon Keder IFP
Kriminalist Leon Keder od februarja ni več zaposlen na policiji. Neuradno ga sumijo nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj.

Kriminalistu Leonu Kedru so izdali sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja, vendar ne zaradi uhajanja informacij v zadevi Jakič. Neuradno ga sumijo nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj, poroča današnje Delo.

"Delavcu je bil na začetku februarja izdan sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja, ki pa ni v zvezi z omenjenim primerom," so za časnik pojasnili na policiji. Dodali so, da je bilo "delavcu v tej zadevi (Jakič, op. p.) izrečeno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi".

Po neuradnih podatkih je Kedra, sicer nekdanjega tiskovnega predstavnika Generalne policijske uprave in pred zaposlitvijo na Nacionalnem preiskovalnem uradu tudi tiskovnega predstavnika Policijske uprave Kranj, izredna odpoved doletela zaradi suma resnih nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj.

Ker kaže, da ne gre le za kršitve delovnopravne zakonodaje, sta primera pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnim pooblastilom, še piše Delo.

Komentarjev 11
  • jaki 16:30 12.februar 2014.

    A še tega ne kapiraš? slovenac si ti, jaz pa sem že celih 58 let Slovenec...

  • dragec 15:41 12.februar 2014.

    Sem ponosen čefur, ti pa razočaran slovenac

  • KLOBO 12:10 12.februar 2014.

    Točno tako !! Tudi farsa z včerajšnjimi ovadbami Jankoviča & coo, je le komedija za rajo, Janković pa se že trka po prsih, kako ga bo Masleša in Fišer spasil, saj iste sorte mesojedarji, ne jejo svojih vrst, ampak drugo ...prikaži več vrsto, tako je tudi v tej zadevi. Veliko pompa za prazen nič !!