Krivda kazen za smrt brata

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nesreča. Smreka, ki jo je podrl en brat, vzela življenje drugemu.
Oglej si celoten članek

Brata Peter in Andrej Vintar sta usodnega 16. februarja 2007 pri Dolenjem Podborštu podirala smreke, a iz gozda se je vrnil le Peter, ki je zdaj stopil pred sodnika, saj naj bi iz malomarnosti povzročil bratovo smrt.

Preblizu in neprevidno

"Brat je svojo smreko že podrl in stal pri njenem panju za mojim hrbtom, ko sem se lotil žaganja zadaj. Ob padanju sem videl, da je njena krošnja prepletena s sosednjimi drevesi in da spreminja smer. Ko sem pogledal v dolino, sem videl, da brat že stoji pri svojem. Kričal sem, naj se umakne, a me ni slišal," je dogodek opisal Peter. Njegova smreka je Petru tako poškodovala glavo, da je umrl. "Vedno me je opozarjal, da ne smeva do podrtega drevesa, dokler ju ne porušiva oba," je skrušen dodal.

Da je Peter pričakoval, da bo Andrej tudi sam upošteval tisto, kar je učil Petra, še ne pomeni, da je bil lahko zato manj previden pri delu, je menila tožilka. Da je kršil osnovne pogoje varnega podiranja, je potrdil Anton Turk, sodni izvedenec.

Kriv, a brez kazni

Brata, očeta vsak štirih otrok, sta se lepo razumela. Kmetijo, ki naj bi nasledil Andrej, bo zdaj prevzel Peter. A vse življenje bo moral živeti s tem, kar se je zgodilo, zato mu je sodnik ne glede na to, da mu je krivda dokazana, kazen opustil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.