Krivde za smrt otroka veganska starša ne priznavata

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na zatožno klop novomeškega sodišča sta sedla starša, ki jima je avgusta leta 2011 umrl najmlajši otrok, ki naj bi ga pokopala pljučnica s sepso. Otroka nista vozila na zdravniške kontrole.
Oglej si celoten članek

Zgodba družine iz okolice Mirne Peči na Dolenjskem je ob smrti najmlajšega otroka avgusta leta 2011 pretresala Slovenijo. Starša namreč svojega 10-mesečnega dojenčka nista vozila na redne zdravniške kontrole, ob smrti je tehtal pičlih 3,6 kilograma. Vsa družina se je prehranjevala vegansko, mesa, rib, jajc, mleka in mlečnih izdelkov niso uživali, poleg tega tudi ne medu, rafiniranih maščob in sladkorja.

Tožilstvo staršema pokojnega fantka očita povzročitve smrti iz malomarnosti in petih kaznivih dejanj zanemarjanja otrok. Kot piše Dolenjski list, je bil predobravnalni narok za javnost zaprt zaradi varstva koristi otrok ter osebnega in družinskega življenja obtožencev. Znano je le, da starša krivde nista priznala in da bo steklo sojenje.

Na vprašanja novinarjev niso odgovarjale niti odvetnica staršev Vesna Bajec niti tožilka Mateja Roguljič niti pooblaščenka otrok. Sodnik Boštjan Kovič je poudaril, da so vsi vpleteni zavezani k molčečnosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 12:51 23. Marec 2015.

    Seveda je umrl od pljučnice, ko pa je imel popolnoma uničen imunski sistem zaradi neustrezne prehrane, blesavec. Kaj misliš, da …

  • 12:43 23. Marec 2015.

    To, kar ti bi dar, in to, kar dejansko lahko narediš, ni isto ... Misliš, da me prizadeneš s tem, …

  • 12:36 23. Marec 2015.

    Pelji otroka v klavnico in po traku do koncanega izdelka , vzami enega in pejta domov in mu to pripravi, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.