Krivi so utopični strategi

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Informatizacija. Elektronska kartoteka in recept zamujata.
Oglej si celoten članek

Opozorila. Šest let po začrtanju strategije za projekt eZdravje še ni nobenih rezultatov, opozicijska SDS očita ministrstvu za zdravje. Minister Dorijan Marušič odgovarja, da je bila prvotno začrtana strategija utopična. Že leta 2009 je bil projekt eZdravje v štiriletni zamudi. Marušič, ki je sicer eden od soavtorjev strategije informatizacije zdravstva, ugotavlja tudi, da je bila v začetku večina sredstev predvidenih za osnovno infrastrukturo, manj pa za aplikacije. “To je tako, kot da bi pred sto leti zgradili moderne avtoceste, danes pa bi se še vozili s kolesi.”

Išče boljše rešitve
Zaradi zamud so po navedbah SDS v preteklem obdobju izgubili skoraj pet milijonov evrov sredstev, ki bi jih lahko dobili od Evropske unije. Letos je bilo porabljenih 2,3 milijona evropskih sredstev, črpali bi lahko osem milijonov, so izračunali v SDS. “Investiranje v slabe rešitve je slabši strošek kot pa investiranje v dobre rešitve,” odgovarja minister Marušič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.