"Kriza ni rešljiva v tem mandatu"

Foto: Žurnal24 Erjavca je Golobičeva izjava o nerešljivosti krize presenetila. (Foto: Dejan Mij
Kriza ni rešljiva v tem mandatu ocenjuje predsednik Zaresa Gregor Golobič.
Oglej si celoten članek

Gregor Golobič je v oddaji Pogledi Slovenije dejal, da ta vlada krize ne bo rešila, dvomi pa tudi, da bi jo lahko rešila katera druga vlada. Nad to njegovo izjavo je bil presenečen predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, ki meni, da bi se morala vlada truditi, da pridemo iz krize, in biti optimistična. V nasprotnem primeru bi bilo prav, da "dobimo vlado, ki bo tega sposobna“. "Če se nismo sposobni kosati s to krizo, je najbolje razmisliti o predčasnih volitvah, tehnični vladi ali vladi narodne enotnosti," je pozval. Z njim se strinja tudi predsednik SLS Radovan Žerjav, ki meni, da potrebujemo enotno ekipo, kar pa ta vlada ni.

Karl Erjavec je v oddaji med drugim dejal, da ni v vladi. Na vprašanje voditelja, kako to misli, saj je DeSUS del koalicije, je Erjavec odvrnil, da so en korak nazaj.

Golobič je Žerjava pozval, naj opozicija predlaga drugega mandatarja. Rad bi namreč videl alternativo, ki bi preboj iz krize zmogla. Predsednik SNS Zmago Jelinčič pa meni, da Sloveniji ne bi bilo treba biti tako globoko v krizi, če bi jo vodili pametni ljudje. "Na vladi imamo ignorante, narkomane, homoseksualce, vse, razen tistega, kar bi morali imeti. Hude besede, ampak za njimi stojim,“ je bil oster Jelinčič.

Antauer opozarja na brezposelne
Generalni sekretar Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije Igor Antauer opozarja na vse večje število brezposelnih. Nekdo mora ustaviti padanje gospodarstva, ne glede na to, kdo vlado vodi, je dejal in vprašal po investicijski naravnanosti Slovenije.

Nekdanji vodja za stike z javnostmi SD Sebastjan Jeretič ocenjuje, da ima ta vlada zgrešeno logiko in ji manjkajo potence. "To je birokratska politična elita, ki je odmaknjena od realnosti na terenu, kar onemogoča tako pravo analizo kot prave ukrepe," ugotavlja Jeretič.

Vladi daje realno možnost, da bo končala mandat, prepričan pa je, da bodo prihodnje volitve prinesle spremembe. Jeretič meni, da bi SDS na čelu z Janezom Janšo na prihodnjih volitvah lahko dobila več kot 50-odstotno podporo, če se ne pojavi še tretja možnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.