Slovenija
3 ogledov

"Kriza ni rešljiva v tem mandatu"

Erjavca je Golobičeva izjava o nerešljivosti krize presenetila. (Foto: Dejan Mij Žurnal24 main
Kriza ni rešljiva v tem mandatu ocenjuje predsednik Zaresa Gregor Golobič.

Gregor Golobič je v oddaji Pogledi Slovenije dejal, da ta vlada krize ne bo rešila, dvomi pa tudi, da bi jo lahko rešila katera druga vlada. Nad to njegovo izjavo je bil presenečen predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, ki meni, da bi se morala vlada truditi, da pridemo iz krize, in biti optimistična. V nasprotnem primeru bi bilo prav, da "dobimo vlado, ki bo tega sposobna“. "Če se nismo sposobni kosati s to krizo, je najbolje razmisliti o predčasnih volitvah, tehnični vladi ali vladi narodne enotnosti," je pozval. Z njim se strinja tudi predsednik SLS Radovan Žerjav, ki meni, da potrebujemo enotno ekipo, kar pa ta vlada ni.

Karl Erjavec je v oddaji med drugim dejal, da ni v vladi. Na vprašanje voditelja, kako to misli, saj je DeSUS del koalicije, je Erjavec odvrnil, da so en korak nazaj.

Golobič je Žerjava pozval, naj opozicija predlaga drugega mandatarja. Rad bi namreč videl alternativo, ki bi preboj iz krize zmogla. Predsednik SNS Zmago Jelinčič pa meni, da Sloveniji ne bi bilo treba biti tako globoko v krizi, če bi jo vodili pametni ljudje. "Na vladi imamo ignorante, narkomane, homoseksualce, vse, razen tistega, kar bi morali imeti. Hude besede, ampak za njimi stojim,“ je bil oster Jelinčič.

Antauer opozarja na brezposelne
Generalni sekretar Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije Igor Antauer opozarja na vse večje število brezposelnih. Nekdo mora ustaviti padanje gospodarstva, ne glede na to, kdo vlado vodi, je dejal in vprašal po investicijski naravnanosti Slovenije.

Nekdanji vodja za stike z javnostmi SD Sebastjan Jeretič ocenjuje, da ima ta vlada zgrešeno logiko in ji manjkajo potence. "To je birokratska politična elita, ki je odmaknjena od realnosti na terenu, kar onemogoča tako pravo analizo kot prave ukrepe," ugotavlja Jeretič.

Vladi daje realno možnost, da bo končala mandat, prepričan pa je, da bodo prihodnje volitve prinesle spremembe. Jeretič meni, da bi SDS na čelu z Janezom Janšo na prihodnjih volitvah lahko dobila več kot 50-odstotno podporo, če se ne pojavi še tretja možnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.