Kriza udarila tudi po industriji elektronike

Foto: Žurnal24
Zaradi svetovne in finančne krize se letošnjega Mednarodnega sejma zabavne elektronike IFA v Berlinu udeležuje manj razstavljalcev.
Oglej si celoten članek

Na sejmu, ki se je začel v petek in bo trajal do 9. septembra, se bo predstavljalo 1164 proizvajalcev iz 60 držav, med njimi tudi slovensko podjetje Gorenje iz Velenja. Medtem ko se je lani sejma udeležilo 1245 podjetij.

Potrošniki vlivajo upanje
Industrija zabavne elektronike je kljub krizi optimistična. Upanje pa ji vlivajo spremembe navad potrošnikov. Ti se namreč namesto obiska restavracije ali kinodvorane raje odločajo za domači kino ali kuhanje večerje skupaj s prijatelji. To pa panogi ponuja nove trge in priložnosti za rast tudi tekom krize.
"Razmere že izboljšujejo, zaupanje potrošnikov se vrača. Pričakujemo stabilizacijo, morda celo nekoliko prej, kot smo napovedovali," prvi tudi glavni izvršni direktor družbe Phillips Consumer Lifestyle Andrea Ragnetti.

Zelena tehnologija
Ena glavnih tem sejma so okolju prijazne oziroma tako imenovane zelene tehnologije, poroča nemška tiskovna agencij dpa. Gre za uporabo materialov, ki manj onesnažujejo okolje in za tehnologije, ki omogočajo manjšo porabo energije.
Obiskovalci sejma v Berlinu, kjer organizatorji pričakujejo 200.000 ljudi, si sicer lahko ogledajo najnovejše avdio in video naprave ter gospodinjske aparate in fotoaparate na svetu.
Veliko pozornosti so deležni zlasti tanki televizorji, kjer se danes prevladujočima plazemski in LCD-tehnologiji pridružuje tudi tehnologija LED, Sony in Panasonic pa napovedujeta uvedbo televizorjev za domačo uporabo, ki gledalcu ob uporabi primernih očal omogočajo tridimenzionalne učinke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.