Slovenija
7269 ogledov

Ostali so brez besed: "Ko misliš, da si doživel v hribih vse ..."

Nanos Matej Kavčič
Znesel se je nad inventarjem in opremo ter povzročil veliko materialno škodo.

Na Nanosu so se znova zbirali vandali. Po tem, ko so v začetku aprila popisali kamne ob poti z rdečo barvo in lepili plakate, so se tokrat spravili na Vojkovo kočo na Nanosu.

Medtem, ko se ekipa, ki je skrbela za gostinsko ponudbo v koči, poslavlja, jih je vandal pustil brez besed.

"Ko misliš, da si doživel v hribih vse, vidiš, da je človek brez vesti, kančka sočutja, morale in pohlepen," so zapisali. Kot so dodali, jih je vandal okradel in naredil veliko materialno škodo, jim pobral denar, pijačo za planince, sladkor in med.

Poleg tega je polomil kavni aparat in "poštempljal" pulte s planinskimi žigi, razbil tečaje vrat in jih po opravljenem delu nasadil na mesto.

"Da si ukradel spominčke koče in magnetke ... Si pa res pravi fenomen," so dodali.

Kot rečeno, gre že za drugi tovrstni dogodek v zadnjem mesecu. Prvič so, poleg ostalih kamnov, popisali tudi znameniti kamen, ki že veliko let opominja obiskovalce, naj smeti odnesejo nazaj v dolino.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:28 02.maj 2024.

    Po opisu ,bolj verjetno da so migranti,enako je vsake toliko časa v kočah ki so po Rogu .Kolega pod nastreškom pusti nekaj konzerv in toasta ,pa mu zdaj vsaj nihče ne razbije vrat od koče.

  • Avatar Leon
    Leon 06:50 02.maj 2024.

    To so pripadniki vere ,ki predstavlja evropsko kulturo . Spomnim se kako so prelagali kamenje na Sabotinu in spreminjali napis TITO v imena svojega zveličarja.

  • Kmodri_ 19:11 01.maj 2024.

    Hillbillyi na delu...