Krompirjeva musaka

Foto: Žurnal24 Musako si lahko privoščite tudi s špinačo in bešamelom.
Musaka uradno izvira iz Grčije, kjer so jo najprej delali iz plasti jajčevca, mletega mesa in bešamela. Tokrat jo pripravite s krompirjem.
Oglej si celoten članek

Tokrat pripravite osvežilen obrok. Poleg krompirjeve musake ponudite zeleno solato.
Če ste vegetarijanci, lahko namesto mesa vsekakor uporabite špinačo ali gobice z bešamelom.

Sestavine (približno za štiri osebe):
– 500 g mletega mesa
– 800 g krompirja
– 100 g sira (lahko je edamec),
– 300 g kisle smetane,
– 200 g bučk,
– 250 g paradižnika v pločevinki (koščki),
– 2 dl rdečega vina,
– 6 žlic olivnega olja,
– 2 stroka česna,
– malo čebule,
– muškatni orešček,
– sol,
– poper,
– malo parmezana.

Priprava:

Krompir olupite in narezanega na tanke rezine kuhajte štiri minute. Nato ga prelijte s hladno vodo in odcedite. Medtem sesekljajte čebulo in česen ter ju na olju popražite.
Dodajte mleto meso in ga pražite, da posivi. Nato ga zalijte z rdečim vinom in pražite še toliko časa, da tekočina povre. Potem dodajte paradižnik, sol, poper in muškatni orešček. Vse skupaj kuhajte še deset minut.
Na tanko narežite bučke in jih solite.
Vmes v lonec zlijte kislo smetano in ji dodajte nariban sir in parmezan. Bučke popivnajte ter jih na olivnem olju pecite po tri minute na vsaki strani.
Ko ste vse to naredili, namastite pekač in vanj položite polovico krompirja, polovico smetanove omake in meso. Na to položite bučke in preostali krompir. Prelijete s preostalo smetanovo omako in prekrijete z rezinami sira.
Pecite pol ure na 200 stopinjah Celzija.

 
 

Najprej jajčevce pokuham, nanje naložim paradižnik, povrhu pa še mocarelo, ki se lepo zapeče. Musaki dodam tudi mediteranske začimbe, česen, baziliko in timijan.

 

Saša Einsiedler nam je tokrat zaupala, da namesto mesa sama najraje naredi musako iz jajčevcev in paradižnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:22 21. Junij 2025.

    🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.