Tokrat pripravite osvežilen obrok. Poleg krompirjeve musake ponudite zeleno solato.
Če ste vegetarijanci, lahko namesto mesa vsekakor uporabite špinačo ali gobice z bešamelom.
Sestavine (približno za štiri osebe):
– 500 g mletega mesa
– 800 g krompirja
– 100 g sira (lahko je edamec),
– 300 g kisle smetane,
– 200 g bučk,
– 250 g paradižnika v pločevinki (koščki),
– 2 dl rdečega vina,
– 6 žlic olivnega olja,
– 2 stroka česna,
– malo čebule,
– muškatni orešček,
– sol,
– poper,
– malo parmezana.
Priprava:
Krompir olupite in narezanega na tanke rezine kuhajte štiri minute. Nato ga prelijte s hladno
vodo in odcedite. Medtem sesekljajte čebulo in česen ter ju na olju popražite.
Dodajte mleto meso in ga pražite, da posivi. Nato ga zalijte z rdečim vinom in pražite še
toliko časa, da tekočina povre. Potem dodajte paradižnik, sol, poper in muškatni orešček. Vse
skupaj kuhajte še deset minut.
Na tanko narežite bučke in jih solite.
Vmes v lonec zlijte kislo smetano in ji dodajte nariban sir in parmezan. Bučke popivnajte ter
jih na olivnem olju pecite po tri minute na vsaki strani.
Ko ste vse to naredili, namastite pekač in vanj položite polovico krompirja, polovico
smetanove omake in meso. Na to položite bučke in preostali krompir. Prelijete s preostalo smetanovo
omako in prekrijete z rezinami sira.
Pecite pol ure na 200 stopinjah Celzija.
Najprej jajčevce pokuham, nanje naložim paradižnik, povrhu pa še mocarelo, ki se lepo zapeče. Musaki dodam tudi mediteranske začimbe, česen, baziliko in timijan. |
|
Saša Einsiedler nam je tokrat zaupala, da namesto mesa sama najraje naredi musako iz jajčevcev in paradižnika.