Krožijo prevarantska sporočila. Ne nasedajte!

Foto: FURS
Foto: FURS
V sporočilu je vsaj en očiten znak, da gre za prevaro.
Oglej si celoten članek

Nekateri davčni zavezanci prejemajo prevarantska elektronska sporočila, da jim je "Davčna uprava Republike Slovenije" izdala obračun in da so upravičeni do določenega zneska, za nakazilo pa da naj kliknejo na povezavo. 

Gre za prevaro, opozarja Furs, ki od zavezancev nikoli ne zahteva, da podatke vnašajo v spletne povezave ali SMS-sporočila.

"Finančna uprava nikoli ne zahteva, da vnašate svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave ali SMS-sporočila. To je vsekakor znak, da gre za prevaro," so zapisali na Furs.

"Finančna uprava zavezancev na takšen način ne obvešča. Prosimo, bodite previdni! Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so še dodali v sporočilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:45 3. April 2023.

    Ja to se že dnevno dogaja lep cajt,včasih mam občutek da to počnejo firme z antivirusnimi programi sami,je zelo narasla …

  • 16:07 3. April 2023.

    a veste kaj..e ko bodo poslali smsm.. pošljite vaše podatke, ker ste nam dolžni . vaš FURS.. pa da vidimo …

  • 14:22 3. April 2023.

    če si zabit v glavi ti je prav da nasedež. idijoti

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.