Slovenija > Črna kronika
29318 ogledov

Krožijo prevarantska sporočila. Ne nasedajte!

Furs lažna sporočila FURS
V sporočilu je vsaj en očiten znak, da gre za prevaro.

Nekateri davčni zavezanci prejemajo prevarantska elektronska sporočila, da jim je "Davčna uprava Republike Slovenije" izdala obračun in da so upravičeni do določenega zneska, za nakazilo pa da naj kliknejo na povezavo. 

Gre za prevaro, opozarja Furs, ki od zavezancev nikoli ne zahteva, da podatke vnašajo v spletne povezave ali SMS-sporočila.

"Finančna uprava nikoli ne zahteva, da vnašate svoje osebne podatke ali podatke o transakcijskih računih v spletne povezave ali SMS-sporočila. To je vsekakor znak, da gre za prevaro," so zapisali na Furs.

"Finančna uprava zavezancev na takšen način ne obvešča. Prosimo, bodite previdni! Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so še dodali v sporočilu.

Komentarjev 4
  • Avatar NickMason
    NickMason 17:45 03.april 2023.

    Ja to se že dnevno dogaja lep cajt,včasih mam občutek da to počnejo firme z antivirusnimi programi sami,je zelo narasla prodaja zadnji čas.Potem neumorni oglasi na brskalniku je že prava mora,bognedaj da Adblock izklopiš.

  • rd2dmk2 16:07 03.april 2023.

    a veste kaj..e ko bodo poslali smsm.. pošljite vaše podatke, ker ste nam dolžni . vaš FURS.. pa da vidimo kolk jih bo nasedlo..verjetno sami zavedni državljani tipa branko, matejček in zdravko,

  • pofukanavlada22 14:22 03.april 2023.

    če si zabit v glavi ti je prav da nasedež. idijoti