Krožišča letos ne bodo gradili

Foto: Žurnal24 Zaposleni v coni upajo, da bo čez eno leto namesto količkov tu stalo vsaj delno
OPC Šenčur. Gradnjo krožišča s posebnimi pogoji ovirata dva občana.
Oglej si celoten članek

Krožišča pred obrtno-poslovno cono Šenčur letos še ne bodo začeli graditi. Zataknilo se je pri podpisu dveh pogodb, s katerima bi država kupila zemljišča zanj. “Zadeva se vleče, ker dva občana še vedno nista podpisala pogodbe o prodaji zemljišča. Postavljata posebne pogoje in ovirata postopek gradnje krožišča,” se jezi župan Miro Kozelj. Obljublja pa, da če pogodbi ne bosta podpisani v enem mesecu, bo javno povedal imeni dotičnih občanov. Ironija pa je, da sta oba zaposlena v coni oziroma imata v njej svoje podjetje.

Čakajo ga že 10 let
Krožišče. Občina Šenčur si za njegovo gradnjo prizadeva že več kot deset let. Projekt je vreden dobrega 1,5 milijona evrov.

Gradnja zgodaj spomladi
“Težko je pričakovati, da bi letos začeli gradnjo, saj smo že zdaj v zamudi. Če bo razpis za izbor izvajalca opravljen še letos in bodo končana tudi pripravljalna dela, bomo v najboljšem primeru zgodaj spomladi začeli graditi krožišče,” meni Kozelj.

Onemogočeno je zavijanje
Krožišče nestrpno pričakujejo tudi zaposleni v coni. Zaradi količkov, ki pregrajujejo cesto pred cono, je še vedno onemogočeno zavijanje proti Kranju, kar je neprijetno predvsem za tovornjake, ki morajo obračati na bližnjem krožišču. Krožišče pa ni pomembno le zaradi prometa, ampak tudi zaradi pešcev in kolesarjev, saj bo imelo podvoz in podhod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.