Slovenija
7 ogledov

Krožišča letos ne bodo gradili

Zaposleni v coni upajo, da bo čez eno leto namesto količkov tu stalo vsaj delno Žurnal24 main
OPC Šenčur. Gradnjo krožišča s posebnimi pogoji ovirata dva občana.

Krožišča pred obrtno-poslovno cono Šenčur letos še ne bodo začeli graditi. Zataknilo se je pri podpisu dveh pogodb, s katerima bi država kupila zemljišča zanj. “Zadeva se vleče, ker dva občana še vedno nista podpisala pogodbe o prodaji zemljišča. Postavljata posebne pogoje in ovirata postopek gradnje krožišča,” se jezi župan Miro Kozelj. Obljublja pa, da če pogodbi ne bosta podpisani v enem mesecu, bo javno povedal imeni dotičnih občanov. Ironija pa je, da sta oba zaposlena v coni oziroma imata v njej svoje podjetje.

Čakajo ga že 10 let
Krožišče. Občina Šenčur si za njegovo gradnjo prizadeva že več kot deset let. Projekt je vreden dobrega 1,5 milijona evrov.

Gradnja zgodaj spomladi
“Težko je pričakovati, da bi letos začeli gradnjo, saj smo že zdaj v zamudi. Če bo razpis za izbor izvajalca opravljen še letos in bodo končana tudi pripravljalna dela, bomo v najboljšem primeru zgodaj spomladi začeli graditi krožišče,” meni Kozelj.

Onemogočeno je zavijanje
Krožišče nestrpno pričakujejo tudi zaposleni v coni. Zaradi količkov, ki pregrajujejo cesto pred cono, je še vedno onemogočeno zavijanje proti Kranju, kar je neprijetno predvsem za tovornjake, ki morajo obračati na bližnjem krožišču. Krožišče pa ni pomembno le zaradi prometa, ampak tudi zaradi pešcev in kolesarjev, saj bo imelo podvoz in podhod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.