Krožišča še ne bo

Foto: Žurnal24 Trenutno poteka postopek za odkup dodatnih zemljišč, saj sta bila krožišču dodan
Krožišče pri OPC Šenčur. Gradnja je v rokah države.
Oglej si celoten članek

˝Če bo v načrtu državnega proračuna ostalo zapisano tako, kot je zdaj, krožišča ne bo niti naslednje leto,˝ je povedal šenčurski župan Miro Kozelj.

Država je namreč po rebalansu letošnjega proračuna za njegovo gradnjo namenila le 29 tisoč evrov, pred tem je bilo v proračunu milijon evrov. ˝To si država lahko dovoli, saj je krožišče državna investicija,˝ je bil ironičen Kozelj.

Krožišče leta 2011?
Gradnjo krožišča so s tem prestavili za vsaj še eno leto. Graditi naj bi ga začeli leta 2011, ko je v proračunu zanj predvidenih 750 tisoč evrov.

˝Težav ne bi bilo, če bi bil projekt včeraj dan v proračun, ampak mi se zanj borimo že deset let. Presenečeni smo, da se je to zgodilo. Če je kaj potrebno, potem je prav gotovo to krožišče,˝ je dodal Kozelj. V kratkem bodo odkupljena tudi dodatna zemljišča in tako ne bo več razlogov, da se ne bi moglo graditi.

Protestna akcija
Večina podjetnikov v obrtni coni in občinskih funkcionarjev je že podpisala protestno izjavo, ki jo bodo poslali na vse možne naslove – od gorenjskih poslancev do ministrov. Zaposleni v coni tudi grozijo, da bodo protestno zapirali cesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.