Slovenija
3 ogledov

Krožišča še ne bo

Trenutno poteka postopek za odkup dodatnih zemljišč, saj sta bila krožišču dodan Žurnal24 main
Krožišče pri OPC Šenčur. Gradnja je v rokah države.

˝Če bo v načrtu državnega proračuna ostalo zapisano tako, kot je zdaj, krožišča ne bo niti naslednje leto,˝ je povedal šenčurski župan Miro Kozelj.

Država je namreč po rebalansu letošnjega proračuna za njegovo gradnjo namenila le 29 tisoč evrov, pred tem je bilo v proračunu milijon evrov. ˝To si država lahko dovoli, saj je krožišče državna investicija,˝ je bil ironičen Kozelj.

Krožišče leta 2011?
Gradnjo krožišča so s tem prestavili za vsaj še eno leto. Graditi naj bi ga začeli leta 2011, ko je v proračunu zanj predvidenih 750 tisoč evrov.

˝Težav ne bi bilo, če bi bil projekt včeraj dan v proračun, ampak mi se zanj borimo že deset let. Presenečeni smo, da se je to zgodilo. Če je kaj potrebno, potem je prav gotovo to krožišče,˝ je dodal Kozelj. V kratkem bodo odkupljena tudi dodatna zemljišča in tako ne bo več razlogov, da se ne bi moglo graditi.

Protestna akcija
Večina podjetnikov v obrtni coni in občinskih funkcionarjev je že podpisala protestno izjavo, ki jo bodo poslali na vse možne naslove – od gorenjskih poslancev do ministrov. Zaposleni v coni tudi grozijo, da bodo protestno zapirali cesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.