Kuhalnici s Kitajske lahko sprožita alergije

Foto: Zdravstveni inšpektorat kuhalnica, kitajska, umik, zdravstveni inšpektorat Foto: Zdravstveni inšpektorat kuhalnica, kitajska, umik, zdravstveni inšpektorat
Melaminski kuhalnici s Kitajske sta neustrezni, so sporočili z zdravstvenega inšpektorata. Vsebujeta preveč formaldehida, ki lahko povzroči toksične, kancerogene ali alergične reakcije.
Oglej si celoten članek

"Vzorca bele melaminske kuhalnice in bele melaminske kuhalnice s konico nista skladna s predpisi in sta ocenjena kot neustrezna za uporabo," so na zdravstvenem inšpektoratu zapisali v sporočilu za javnost.

Kemijska spojina lahko povzroči številne reakcije

Kuhalnici s Kitajske, številka artikla 91603 in 91734, sta neprimerni zaradi preseženega prehajanja formaldehida v modelno raztopino, ki simulira živilo. Dolgotrajno izpostavljanje preseženi količini formaldehida, ki lahko prehaja v živila iz nekaterih materialov in izdelkov, namenjenih za stik z živili, lahko skupaj s preostalimi, potencialnimi viri izpostavljenosti iz okolja povzroči pri ljudeh toksične, kancerogene ali alergične reakcije, še opozarjajo pristojni.

Vzorca melaminske kuhalnice in melaminske kuhalnice s konico sta bila analizirana v laboratoriju Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije. Potrošnikom, ki so izdelek že kupili, pa svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu oziroma zavržejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.