Kukanje v podatke zavoda

Foto: Žurnal24 Namesto čakanja v vrsti se lahko brezposelni v evidenco zavoda kadarkoli prijavi
Iskalci zaposlitve. Konec avgusta jih je e-storitve zavoda uporabljalo skoraj 17 tisoč.
Oglej si celoten članek

Napoved. Marca bo zaživel portal za iskalce zaposlitve, ki bo nadomestil zdajšnje e-storitve zavoda za zaposlovanje.

Registrirani brezposelni bodo lahko po novem prek spleta preverili svoje podatke, zapisane v uradni evidenci zavoda, in sporočali denimo spremembe naslova, izobrazbe ... Hkrati bodo imeli vpogled v dogovore, sklenjene z zavodom; lahko bodo pregledovali sporočila svojega svetovalca ali delodajalcev, preverili napotitve na prosta delovna mesta in spreminjali zaposlitveni načrt.

Iskalcem zaposlitve bodo še vedno na voljo elektronska prijava v evidenco brezposelnih, oddaja zahtevka za nadomestilo in naročanje potrdil prek spleta. Še naprej se bodo lahko tudi registrirati za iskalca zaposlitve, našli nasvete za iskanje zaposlitve ali oblikovali e-življenjepis.

Naval predvsem jeseni
E-storitve zavoda za zaposlovanje je konec letošnjega avgusta uporabljalo kar 16.839 brezposelnih in iskalcev zaposlitve. Na zavodu večji naval pričakujejo v jesenskih mesecih, ko se prijavljajo iskalci prve zaposlitve, vešči uporabe računalnika.

Kaj lahko brezposelni uredijo prek spleta?
1. E-prijava. Od letošnjega februarja se lahko brezposelni prek spleta prijavijo v evidenco zavoda za zaposlovanje. Tako pridobijo termin za prvi intervju pri svetovalcu zaposlitve in termin za informativno-motivacijski seminar. To možnost je letos izkoristilo kar 1.031 brezposelnih.

2. E-nadomestilo. Ne da bi obiskali urad za delo, lahko brezposelni kar v elektronski obliki oddajo zahtevek za denarno nadomestilo. Letos je bilo za denarna nadomestila oddanih 432 elektronskih zahtevkov.

3. E-življenjepis. Z življenjepisom se brezposelni lahko uvrstijo v bazo iskalcev zaposlitve, ki je dostopna pooblaščenim delodajalcem. V prvih osmih mesecih tega leta je bilo na novo vpisanih 3.694 življenjepisov.

4. Naročilo potrdila iz uradnih evidenc. Stranka lahko prek spleta naroči potrdilo, da je prijavljena v evidenci brezposelnih, da prejema denarno nadomestilo ali da ni v nobeni izmed evidenc. Od januarja do avgusta letos je bilo prek spleta naročenih 1.817 potrdil.

5. E-svetovalnica. Uporabniki se lahko po pomoč obrnejo na spletno svetovalnico, kjer jim pomagajo pri izbiri poklicne poti in iskanju zaposlitve. To spletno storitev je uporabilo 62.737 različnih obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.