Slovenija
10 ogledov

Kukanje v podatke zavoda

Namesto čakanja v vrsti se lahko brezposelni v evidenco zavoda kadarkoli prijavi Žurnal24 main
Iskalci zaposlitve. Konec avgusta jih je e-storitve zavoda uporabljalo skoraj 17 tisoč.

Napoved. Marca bo zaživel portal za iskalce zaposlitve, ki bo nadomestil zdajšnje e-storitve zavoda za zaposlovanje.

Registrirani brezposelni bodo lahko po novem prek spleta preverili svoje podatke, zapisane v uradni evidenci zavoda, in sporočali denimo spremembe naslova, izobrazbe ... Hkrati bodo imeli vpogled v dogovore, sklenjene z zavodom; lahko bodo pregledovali sporočila svojega svetovalca ali delodajalcev, preverili napotitve na prosta delovna mesta in spreminjali zaposlitveni načrt.

Iskalcem zaposlitve bodo še vedno na voljo elektronska prijava v evidenco brezposelnih, oddaja zahtevka za nadomestilo in naročanje potrdil prek spleta. Še naprej se bodo lahko tudi registrirati za iskalca zaposlitve, našli nasvete za iskanje zaposlitve ali oblikovali e-življenjepis.

Naval predvsem jeseni
E-storitve zavoda za zaposlovanje je konec letošnjega avgusta uporabljalo kar 16.839 brezposelnih in iskalcev zaposlitve. Na zavodu večji naval pričakujejo v jesenskih mesecih, ko se prijavljajo iskalci prve zaposlitve, vešči uporabe računalnika.

Kaj lahko brezposelni uredijo prek spleta?
1. E-prijava. Od letošnjega februarja se lahko brezposelni prek spleta prijavijo v evidenco zavoda za zaposlovanje. Tako pridobijo termin za prvi intervju pri svetovalcu zaposlitve in termin za informativno-motivacijski seminar. To možnost je letos izkoristilo kar 1.031 brezposelnih.

2. E-nadomestilo. Ne da bi obiskali urad za delo, lahko brezposelni kar v elektronski obliki oddajo zahtevek za denarno nadomestilo. Letos je bilo za denarna nadomestila oddanih 432 elektronskih zahtevkov.

3. E-življenjepis. Z življenjepisom se brezposelni lahko uvrstijo v bazo iskalcev zaposlitve, ki je dostopna pooblaščenim delodajalcem. V prvih osmih mesecih tega leta je bilo na novo vpisanih 3.694 življenjepisov.

4. Naročilo potrdila iz uradnih evidenc. Stranka lahko prek spleta naroči potrdilo, da je prijavljena v evidenci brezposelnih, da prejema denarno nadomestilo ali da ni v nobeni izmed evidenc. Od januarja do avgusta letos je bilo prek spleta naročenih 1.817 potrdil.

5. E-svetovalnica. Uporabniki se lahko po pomoč obrnejo na spletno svetovalnico, kjer jim pomagajo pri izbiri poklicne poti in iskanju zaposlitve. To spletno storitev je uporabilo 62.737 različnih obiskovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.