Kupovali staro, prikazali novo opremo

Foto: MGRT
Foto: MGRT
Cimosova razvojna centra naj bi z evropskimi sredstvi namesto nove opreme kupovala rabljeno, razliko pa obdržala.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Cimos dobil 35 milijonov evrov likvidnostnega posojila, za katero jamči država, prihajajo na dan informacije o goljufanju pri črpanju evropskih sredstev v dveh Cimosovih razvojnih centrih, poroča današnji Večer.

Po navedbah časnika gre za razvojna centra RC Sieva iz Šempetra pri Novi Gorici in RC Simit iz Kidričevega, ki sta bila ustanovljena leta 2010, ko se je izvedelo, da bo objavljen javni razpis Razvojni centri slovenskega gospodarstva.

Počrpali že 25 milijonov evrov

Razvojna centra, Cimos je v obeh primerih 20-odstotni lastnik, naj bi namesto nove opreme z evropskim denarjem kupovala rabljeno, razliko pa obdržala.

Prek razpisa, ki ga je objavilo ministrstvo za gospodarstvo, sta družbi po poročanju Večera do sedaj skupno počrpali 25 milijonov evrov.

Vodstvo ne komentira

Večerovi novinarji so za odziv večkrat poskušali priklicati vodstvi obeh podjetij, direktorja Sieve Miloša Šturma in direktorja Simita Braneta Kožuha, a sta bila na številkah, ki so navedene na spletnih straneh obeh razvojnih centrov, nedosegljiva.

Pristojni za mariborski del razvojnega centra Simit Žarko Rajić iz Cimosa je za časnik povedal le, da naj domnevne nepravilnosti raziščejo organi pregona, če kdo meni, da je šlo kaj narobe.

Organi pregona seznanjeni

Z domnevnimi goljufijami naj bi že bil seznanjen tržni inšpektorat, prav tako naj bi se zanje zanimali kriminalisti in na komisiji za preprečevanje korupcije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 18:57 3. Maj 2013.

    Ta poneverba nima ničesar z aktualno vlado ampak je to način poslovanja Cimosa pod vodstvom Kraševca, ki je bil nek …

  • 18:56 3. Maj 2013.

    A bo spet javna uprava kriva? Kdaj boste dojel da je v gospodarstvu nekaj zelo narobe?

  • 17:10 3. Maj 2013.

    Nhttp://www.svet24.si/2013/03/seznam-grehov-gasparja-gasparja-misicassne vidim manipulacije, ampak dejstvo, da bo denar delil goljuf....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.