Kupuje se Ljubljanska borza

Foto: Žurnal24 Delnice Save Re se bodo na borzo predvidoma uvrstile 3. junija.
Slovenske družbe Centralna klirinško depotna družba (KDD), NFD, KD Holding, Publikum in Istrabenz naj bi organizirale holding za nakup Ljubljanske borze.
Oglej si celoten članek

Časnik Finance je danes objavil, da KDD oblikuje konzorcij za nakup Ljubljanske borze, v katerem bodo še NFD, KD Holding, Publikum in Istrabenz. Konzorcij domačih družb, ki bi kupile Ljubljansko borzo, se res oblikuje, pri čemer je KDD le eden izmed enakovrednih partnerjev v konzorciju, so odgovorili na KDD. Na vprašanje, kdaj bo dogovor o sodelovanju podpisan in koliko nameravajo ponuditi za delnico, v KDD ne morejo odgovoriti, ker naj bi šlo za informacije, ki so zaupne narave. Iz NFD so sporočili, da se pogovarjajo o sodelovanju s skupino kupcev za nakup Ljubljanske borze, vendar je dokončna odločitev o sodelovanju NFD odvisna od cene in pogojev nakupa. Podobno so tudi v Istrabenzu povedali, da se o sodelovanju v konzorciju in pri nakupu Ljubljanske borze pogovarjajo, da pa o tem še niso odločali.

Finance pišejo, da naj bi dogovor podpisali danes ali v torek, saj naj bi bil načeloma že usklajen. Koliko bodo ponudili za delnico, ni znano, piše časnik, ki navaja govorice, da bo ponudba okoli 400 evrov.

Rok za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup večinskega deleža Ljubljanske borze se izteče v petek. Da bodo oddali ponudbo, so po pisanju časnika potrdili na dunajski, atenski in varšavski borzi ter v OMX, o konkretnih ponudbah pa še niso želeli govoriti. Doslej je konkretno ponudbo dal le OMX, in sicer 125,19 evra. Finance navajajo neuradne podatke, da naj bi dunajska Wiener Börse ponudila okoli 700 evrov za delnico.

Lastniki Ljubljanske borze so novembra lani sklenili sporazum, ki opredeljuje skupen nastop pri prodaji delnic borze. Takrat so sporazum podpisali lastniki, ki so imeli skupaj v lasti okoli 51 odstotkov borze, drugi lastniki pa so lahko k sporazumu pristopili do 3. decembra. Konzorcij prodajalcev zdaj združuje 64,15 odstotka vseh delnic Ljubljanske borze.

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.